Jak číst film - Svět filmu, médií a multimédií

Cena: 15 € (pôvodná cena: 19,88 €)
Stav: úplne nová, nepoužitá
  • 735 strán
  • pevná väzba
Jedna z nejčtenějších populárně naučných knih o filmu popisuje nejen jeho technologie, ale i jazyk, teorii a vývoj. Pro mnohé milovníky filmu je tato kniha "biblí". 

Kniha odkrývá také vztah filmu k ostatním druhům umění a prostředkům masové komunikace (divadlo, fotografie, malířství, hudba, literatura). Zachycuje i další elektronická média a multimediální prostředky a dále fenomény jako například kyberprostor či virtuální realita. Kniha je doplněna fotografiemi, rejstříky, bibliografií a chronologickým vývojem médií. 


Od knihy z roku 1977, kdy vyšla v USA poprvé, se toto přepracované a rozšířené vydání liší zejména v obsáhlejším úvodem, bibliografií a v počtem obrázků a diagramů. Všechny významné změny z poslední doby jsou zde rovněž zachyceny. Jak číst film je vynikající čtení pro příznivce moderních médií, ale zejména dokonale poslouží jako materiál pro výuku středních i vysokých škol. 


"Stále více mám pocit, že filmy je nutné chápat v kontextu médií obecně - vlastně bych se odvážil tvrdit, že filmy je nejlepší považovat za další stupeň lidské komunikace."

James Monaco